Nieuwsbrief december 2013


Beste kinderen en ouders,
Voor u ligt de nieuwsbrief van december. Als u informatie mocht hebben voor onze nieuwsbrief dan horen wij dat graag. Daarvoor kunt u terecht bij Jaap Molenaar of Esther Steur.
Het laatste nieuws, fotoreportages en nog veel meer belangrijke informatie kunt u altijd terugvinden op onze school-site: www.zuidwester.net

Schoolportaal
Wat betreft groep 3 - 8 is het eerste rapport van het schooljaar aan de kinderen uitgedeeld. Dit rapport is digitaal en is ook in te zien via het ouderportaal.
Wij wijzen u er op dat via dit portaal ook nieuwsberichten worden verzonden aan groepen, door bijvoorbeeld de groeps-
leerkracht. Vanaf januari  zijn er de eerste Cito-toetsen. Uitslagen van alleen uw eigen kind zijn op het portaal in te zien.
Ten overvloede melden wij u nog eens, u kunt het portaal benaderen via uw mailbox. U heeft er de gebruikersnaam en de inlogcode van ontvangen.

Sinterklaas
Sinterklaas zal de school een bezoek brengen op woensdag 4 december. Op donderdag 5 december is er ’s ochtends een schoolviering die in het teken staat van Sinterklaas.  
Vrijdag 6 december zijn de kinderen vrij. Na 5 december worden de gangen en de klassen omgetoverd in kerstsferen.  

Kerstviering:
Donderdag 19 december vindt de kerst-viering plaats. De kinderen hebben die dag gewoon les tot 15.15 uur en worden daarna weer op school verwacht van 17.00 uur tot 19.00 uur. Na het eten vindt de viering plaats in de zaal van 18.00 tot 19.00 uur.Wacht a.u.b. buiten op het plein tot uw kind de school uit komt. 
De kinderen van groep 1 t/m 4 nemen die avond alleen een mes mee. Groepen 5 t/m 8 nemen een bord, beker en bestek mee.
Vrijdag 20 december hebben de kinderen ’s middags vrij en begint de kerstvakantie.
Op maandag 6 januari wordt ieder weer op school verwacht.

Ondersteuning weeshuis Afrika
In de decembermaand heeft de school altijd een inzamelingsactie voor een goed doel:
In het plaatsje Mazabuka, in het land Zambia, staat een weeshuis. Daar wonen kinderen die geen ouders meer hebben, omdat die zijn overleden aan de ziekte aids. Twee lieve mensen hebben deze kinderen in huis genomen om voor ze te zorgen. Van het geld dat de school vorig jaar heeft opgehaald is een deel van een groter  weeshuis gebouwd, maar het is nog niet af. Daarom gaat het geld dat we deze decembermaand ophalen weer naar Shern en Tabitha in Mazabuka zodat zij aan een groot weeshuis verder kunnen bouwen en meer Afrikaanse kindjes een thuis kunnen bieden. 

Zwangerschapsverlof van juf Aletta
Juf Aletta komt 9 december weer terug van haar verlof. De kinderen van groep 8 hebben dan weer hun vaste juffen en zij nemen afscheid van juf Isabel Kras. We zullen juf Isabel missen.

Luizencontrole
Na de vakantie is er altijd een luizencon¬trole. Er zijn een  aantal moeders ge¬stopt. Als u 4 à 5 keer per jaar een uurtje wilt helpen bij de controle, neem a.u.b contact op met de directie.Meer nieuws


Nieuwsarchief
Facebook account (Toegevoegd op 29-09-2016)
Kerstdozenactie (Toegevoegd op 18-12-2014)
Pruimenjam maken (Toegevoegd op 22-08-2014)
Vossenjacht (Toegevoegd op 02-07-2014)
Waterdag 2014 (Toegevoegd op 25-06-2014)
Kangoeroewedstrijd (Toegevoegd op 12-06-2014)
Jan Smit spreekbeurt door Lou de Boer (Toegevoegd op 07-04-2014)
Voorjaarsschoolviering (Toegevoegd op 21-02-2014)
Carnaval verkleedfeest groep 1-2 (Toegevoegd op 21-02-2014)
Wat zit er in de computerkast? (Toegevoegd op 19-02-2014)
Meer nieuws...